Ergonomi i industrimiljö

Skribent Daniel Öhlin, leg fysioterapeut
Uppdaterat 2014-08-11
Dela
Gilla

Hitta vårdgivare med kunskap om Ergonomi i industrimiljö

Ergonomi i indrustrimiljö

Arbetsmiljön på industriarbetsplatser varierar väldigt mycket därför är det viktigt att ha rätt hjälpmedel och därmed förhindra arbetsskador och förslitningar som ofta leder till långvariga sjukskrivningar. Målet måste vara att man ska kunna ha ett arbete länge utan att få krämpor. Industriarbeten kan vara tunga och fysiskt krävande men även monotona där du sitter eller står på samma plats under lång tid. Det finns därför en mängd olika produkter framtagna för att de ska passa just din arbetsplats, till exempel lyfthjälpmedel, rullbanor, höj- och sänkbara arbetsbord, stolar och arbetsplatsmattor.

Arbetsbord

Ett bord måste väljas efter det arbete som ska utföras. Det finns höj- och sänkbara bord där du kan variera stående och sittande.Tänk även på rätt storlek, kapacitet och material.

Lyfthjälpmedel

Minimera belastning på rygg, armar och ben. Vi har produkter där du snabbt och enkelt lyfter de flesta typer av gods. Det finns lyfthjälpmedel för både fasta och mobila arbetsmiljöer

Lyftbord

Det är viktigt att kunna ställa in rätt höjd och vinkel för att underlätta arbetsmomentet. Välj utrustning som hjälper er att uppnå en skonsam arbetsställning.

Arbetsplatsmattor

Mattor har många funktioner vid din arbetsplats förutom att avlasta rygg och ben kan de isolera mot kyla samt ge en viss ljuddämpning. Välj den matta som din arbetsmiljö kräver.